Düşük Faizli İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar
Nakde ihtiyaç duyanlara kredi başvurusunda bulunmadan önce düşük faizli ihtiyaç kredisi veren bankalar ile ilgili detaylı bir araştırma yapmaları tavsiye edilir. Bazı bankalar, çok daha uygun faiz oranları ile kredi sunabilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, kredi notu yüksek olan kişilerin düşük faizli ihtiyaç kredisinden çok daha kolay yararlandığıdır. Çünkü kredi notunun yüksek olması, bugüne kadar bankalarla ilişkisinde herhangi bir sorun yaşamamış kişi olduğunu gösterir.
Düşük Faizli İhtiyaç Kredileri
Bankaların gözünde kredi notu yüksek olan kişiler çok daha değerlidir. Bankalar, verdikleri kredilerin sorunsuz bir şekilde geri ödenmesini ister ve bu nedenle kredi notu yüksek olanlara bazı avantajlar sunar. Ancak kişinin kredi notu ne kadar yüksek olursa olsun ihtiyaç kredisinde maksimum 36 ay vade seçeneğinden yararlanır. 36 ay, BDDK tarafından konulmuş bir kuraldır. Bu kuralın dışına ise asla çıkılamaz. Düşük faizli ihtiyaç kredisi veren bankalar da bu kurala tabidir.
Düşük Faizli İhtiyaç Kredisi Veren Bankaların Faiz Oranları
Düşük faizi ihtiyat kredisi veren bankaların faiz oranları birbirinden farklıdır. Çok sayıda kamu ve özel banka düşük faizli kredi avantajı sunmaktadır. Düşük faizli ihtiyaç kredisi veren bankalar arasında yer alan Halkbank, aylık yüzde 1,89 faiz oranı uygularken, Vakıfbank’ın aylık faiz oranı yüzde 1,94’tür. Akbank aylık yüzde 2,53 faiz oranı, Denizbank aylık yüzde 2,69 faiz oranı, Garanti aylık yüzde 2,45 faiz oranı uygulamaktadır.
Diğer Bankaların Faiz Oranları
HSBC’den ihtiyaç kredisi çekecek olanlar aylık yüzde 2,40 faiz oranı ile kredi alabilmektedir. ING Bank ise aylık yüzde 2,29 faiz oranı istemektedir. Şekerbank’ın uyguladığı faiz oranı aylık yüzde 2,47 olurken, Odeabank ihtiyaç kredilerinde aylık yüzde 2,75 faiz oranı uygulamaktadır. İş Bankası aylık yüzde 2,45, Yapı Kredi aylık yüzde 2,53, Ziraat Bankası ise aylık yüzde 1,95 faiz oranlarına sahiptir.
Düşük Faizli İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar İçin Gerekli Belgeler
Düşük faizli ihtiyaç kredisi veren bankalara başvururken bazı belgelerin hazırlanması gereklidir. Bu belgeler arasında nüfus cüzdanı, pasaport ya da ehliyet, ikametgah ya da başvuranın adına olan son 3 aya ait fatura, gelir belgesi yer almaktadır. Düşük faizli ihtiyaç kredisi veren bankalar gelir belgesi olarak özel sektör çalışanları ve memurlar için maaş yazısı veya maaş bordrosu ile imza sirküleri ister. Emeklilerin ise emekli hesabı cüzdanı yeterlidir. Serbest meslek sahibi veya şirket ortakları ise güncel vergi levhası, bilanço ve gelir tablosu, ticaret sicil gazetesi ya da oda kayıt belgesi sunmalıdır.
Düşük Faizli İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar Başvurusu Nasıl Yapılır?
Düşük faizli ihtiyaç kredisi veren bankalara birden farklı yolla başvuru yapılabilir. Bu bankalara internetten kredi talebinde bulunulabilir. İhtiyaç kredisi başvurusu yapılacak olan bankanın internet sitesi üzerinden ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunmak söz konusudur. Başvuru sırasında internetten online başvuru formu doldurulmalıdır. Bu, ön başvurudur. Ön başvurunun kabul edilmesi ile birlikte banka dönüş yapmakta, sunulması gereken belgeleri sıralamaktadır.
SMS ile Başvuru Süreci
Bu kredilere SMS ile başvuru da mümkündür. SMS başvurusu da ön başvuru olarak kabul edilmektedir. Başvuru esnasında istenilen belgeler sınırlıdır. SMS ile başvurularda genellikle TC kimlik numarası yeterlidir. TC kimlik numarasının istenmesinin en büyük nedeni, başvuranın kredi notunun sorgulanmasıdır. Kredi notu, bankaların kredi başvurularını olumlu sonuçlandırmak için en etkili yöntemdir. Kredi notu düşük olan birinin dilediği şartlarda banka kredisi kullanması söz konusu değildir. Hatta çok düşük kredi notuna sahip olanların kredi başvurusu kabul edilmemektedir. Düşük faizli ihtiyaç kredisi veren bankalar şube üzerinden de başvuru kabul etmektedir. Şubede bireysel müşteri görevlisi ile yüz yüze konuşarak kredi başvurusu yapılabilir.