Eğitim Kredisi Hesaplama Yöntemleri

Öğrenciler için hazırlanan eğitim kredisi; aileler tarafından öğrenci bireyler için çekilebilen bir kredi türüdür. Her eğitim kredisi için eğitim kredisi hesaplama yöntemleri farklılık göstermektedir. Eğitim kredilerinin faiz oranları da bankadan bankaya değişim göstermektedir. Eğitim kredisi yalnızca öğrencinin eğitim giderleri için harcanabilir bunun dışında kullanımına imkan verilmemektedir. Bazı bankaların yurt dışı eğitimleri için de ödeme yaptığı bilinir. Her bankanın bu anlamda prosedürü farklıdır. Bankaların öğrencilere vereceği kredi miktarı da değişim göstermektedir. Üst sınır bankadan bankaya değişim göstermektedir. Vade süreleri değişen krediler aynı zamanda öğrencilere çeşitli ödeme kolaylıkları da sağlayabilir.

Eğitim Kredisi Veren Bankalar

Öğrencilere kredi veren bankalar hem kamu hem de devlet bankaları arasında yer almaktadır. Birçok banka tarafından verilen eğitim kredisi hesaplama yöntemleri ile de değişim göstermektedir. Hesaplama her bankanın giderleri ve faiz oranları ele alınarak yapılmaktadır. Sizler için üst limiti en yüksek olan bankaları araştırdık ve bir araya getirdik.

Garanti Bankası Eğitim Kredisi

Garanti bankası eğitim kredisi hesaplama yöntemleri kendine özgü olan ancak 100.000 TL değerinde kredi imkanı sunan bankalardan biri. 60 ay vade imkanı sağlayan banka tüketicinin durumuna göre vade süresini ve verilecek miktarı düşürebilmektedir. Öğrenci direkt olarak bankadan eğitim kredisi alamamaktadır, kredi için aile bireylerinin başvuru yapması gereklidir.

Yapı Kredi Eğitim Kredisi

Yapı Kredi Bankası Türkiye genelinde en güvenilen bankalardan birisi eğitim kredisi hesaplama yöntemleri; kredinin verildiği dönemdeki şartlara göre değişim gösteriyor. Hesaplama üzerinde; vade, faiz ve çekilen para miktarı önem arz ediyor. Üst limiti 100.000 TL olarak belirlenen kredi tamamen kişinin gelirine bağlı.

Ziraat Bankası Eğitim Kredisi

Ziraat Bankası en uygun faiz oranı ile öğrenciye kredi veren eğitim kredisi hesaplama yöntemleri en basit olan bankalardan birisi. Krediyi çektiğiniz andan itibaren 3 ayda bir ödeme imkanınız var. Kredinin çok düşük bir faiz ile veriliyor olması da bu durumu cazip bir hale getiriyor. 100.000 TL kadar kredi çekme imkanı sunan banka sürekli olarak aynı kişiye eğitim kredisi de vermiyor; bunun nedeni imkandan başkalarının da yararlanmasını istemesi.

Bu bankalara ek olarak; 60 ay vade ile

  • İş bankası
  • Halk bank
  • ING bank
  • QNB Finans
  • Vakıfbank
  • Albaraka gibi bankalar da eğitim kredisi veriyorlar.

Yönetmelik artık öğrenciler için verilen kredilerin 120 ay vade ile verilmesini uygun görüyor fakat bu prosedürün uygulanması bazı durumlarda faiz oranlarını daha da arttırıyor. Bazı bankalar 36 ay vade seçeneği koyarak faizlerin daha az olmasını amaçlıyorlar fakat bu da çekilen miktarın çok yüklü olmaması anlamına geliyor.

Eğitim Kredisi Nasıl Alınır?

Eğitim kredisi alınması için mutlaka talebinizin eğitim masraflarını giderme olduğunu bankaya iletmeniz gerekli. Eğitim kurumuna yaptığınız bütün harcamaları da faturalı hale getirmeniz gerekiyor. Bu faturalardan yola çıkarak banka kişilere kredi veriyor.

Öğrenim Kredisi Hesaplaması Nasıl Yapılıyor?

Öğrenim kredisi ve diğer krediler için hesaplama aynıdır ancak değişkenler hesaplama yöntemi üzerinde etkilidir. Kayıtlı bulunan gelir, bankadan istenen para miktarı, vade ve faiz oranları ile birlikte bir hesaplama yapılır. Hesaplama sonucunda maksimum kişinin gelirinin yarısına kadar ödeme imkanı sağlayan bir kredi müşteriye sunulur. Kredi notu hesaplama üzerinde etkili olan bir faktördür. Her bankanın kendi hesaplama sistemi vardır. Bir bankada kredi notu fazlasıyla etkili iken başka bir bankada önemli etken gelir olabilir. Bu nedenle her bankayı aynı şartlar altında değerlendirmek mümkün değildir.