Finansbank İhtiyaç Kredisi Başvurusu
QNB Finansbank, 26 Ekim 1987 yılında kurulmuştur ve o zamandan günümüze QNB Finansbank ihtiyaç kredisi başvurusu yapılabilmektedir. Bankanın kurucusu Hüsnü Özyeğin’dir. Bankanın kuruluşunda ödenmiş sermayesi 4 milyon dolardır. Finansbank, halka açılan ilk özel sektör banka olma özelliğini taşımaktadır. Hisseleri 3 Şubat 1990 tarihinde o zamanlar adı İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) olan günümüzde ise Borsa İstanbul (BİST)’de işlem görmeye başlamıştır. 2016 yılının Ekim ayında bankanın adı QNB Finansbank olarak değişmiştir. Banka, şube sayısına göre Türkiye’nin 9’uncu büyük bankasıdır. QNB Finansbank’ın 71 ilde 541 şubesi vardır.
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları
QNB Finansbank ihtiyaç kredisi başvurusu yapmadan önce bankanın kredi faiz oranlarının araştırılmasında yarar vardır. Banka, 3 ila 24 aylık kredilerde aylık yüzde 2,19, 25 ila 36 ay arasındaki kredilerde ise aylık yüzde 2,15 faiz oranı uygulanmaktadır. Finansbank’tan ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak için TC Kimlik Numarası ve cep telefonu yeterlidir. Başvurunun yapılmasının ardından bankanı sistemi, hemen inceleme yapmakta ve ihtiyaç kredisinin onaylanıp onaylanmadığını çok kısa süre içinde bildirmektedir.
QNB Finansbank Kredi Başvuru Alternatifleri
QNB Finansbank ihtiyaç kredisi başvurusu bankanın internet bankacılığı sisteminden, mobil uygulamadan, ATM’lerden ya da cep telefonu bankacılığı olan 0850 222 09 00 numaralı müşteri hizmetlerinden yapılabilir. 30 bin liranın üzerindeki kredi başvuruları için en yakın şubeye gitmek yeterlidir. Banka, maaş müşterilerinden herhangi bir evrak istememekle beraber, evrak isteme hakkını saklı tutmaktadır. Yani banka gerekli gördüğü takdirde maaş müşterisinden de evrak ve kefil talep edebilmektedir.
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi için Gerekli Belgeler
QNB Finansbank ihtiyaç kredisi başvurusu yaparken bazı belgelerin sunulması kaçınılmazdır. Özellikle maaş müşterisi olmayanlar için QNB Finansbank ihtiyaç kredisi için gerekli belgeler temin edilmelidir. Banka, ihtiyaç kredisi başvurusu yapılırken başvuru formu, nüfus cüzdanı, şirket ortağı ise vergi levhası ya da Ticaret Sicil Gazetesi’ndeki kuruluş ilanı fotokopisi, son 3 yıla ait bilanço ve gelir tablosu gibi gelir durumunu gösterir belgenin sunulması gereklidir.
Ücretli ve Şirket Ortakları için Başvuru Belgeleri
Ücretliler, maaş bordrosunu ya da net maaş tutarını gösteren, işyeri tarafından tasdik edilmiş bir belgeyi teslim etmelidir. Başvuruyu yapan şirket ortağı ise şirketin ortaklık yapısını gösteren bir belge, cari yıl mizanı, sahip olunan ya da oturulan konutun tapu fotokopisi ya da son aya ait su, elektrik, doğalgaz, sabit telefon veya cep telefonu faturası teslim edilmelidir. QNB Finansbank’a ihtiyaç kredisi başvurusu yapılırken banka, gerekli görmesi durumunda ehliyet ya da pasaport gibi ek bir belge isteyebilmektedir. Kefil istendiğinde söz konusu belgeleri kefilin de sağlaması şarttır.

QNB Finansbank SMS ile Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?
QNB Finansbank’a SMS yolu ile ihtiyaç kredisi başvurusu yapılabilmektedir. Bunun için 5030’a kısa mesaj gönderilmelidir. QNB Finansbank, 3 ay ertelemeli ihtiyaç kredisi avantajı sunmaktadır. Her türlü ihtiyaç kredisi ile ilgili cep telefonundan 5030’a SMS gönderilmesi yeterlidir. QNB Finansbank SMS ile kredi başvurusu nasıl yapılır sorusuna, TC Kimlik Numarasının 5030’a kısa mesaj ile gönderilmesi yeterlidir, yanıtı verilebilir.
QNB Finansbank Hemen Başvuru İşlemleri
Bunun yanı sıra online olarak bankanın sunduğu “hemen başvuru” seçeneğinin de kullanılması söz konusudur. Online ihtiyaç kredisi başvurusu yapıldığında sonuç gerek QNB Finansbank’ın web sayfasından gerekse cep telefonuna gelen kısa mesaj ile bildirilmektedir. QNB Finansbank ihtiyaç kredisi başvurusu sırasında kredinin kullandırılıp kullandırılmayacağı, kredi notuna bağlıdır. Kredi notu kötü olan müşterinin ihtiyaç kredisi başvurusuna olumsuz cevap verilmesi mümkündür. Ayrıca bankanın sunduğu 3 ay ertelemeli kredisinde 48 ay vade avantajı vardır. Ancak uygulanan faiz oranları tüketicinin kredi notuna ve bankacılık sistemindeki siciline göre belirlenmektedir.
QNB Finansbank Hazır Kredi Başvurusu
Finansbank normal ihtiyaç kredisiyle beraber tek bir başvuruyla kullanabileceğiniz hazır kredi imkanı sunmaktadır. Yani Finansbank ihtiyaç kredisi başvurusu sürecinde bu alternatifin de değerlendirilmesinde yarar var.
QNB Finansbank Hazır Kredi Hesaplama
60 ay vadeli olan bu krediyle ilgili faiz oranı %2,15 olarak belirlenmiştir. Örnek olarak 10 bin TL’lik hazır kredi için toplam geri ödeme 10 bin 258 TL olacaktır. Söz konusu kredideki gecikme faiz oranı ise aylık %2,65’tir. Çağrı merkezi üzerinden, ATM’lerden ya da şubelere giderek bu krediden anında yararlanabilirsiniz. Talep eden tüketiciler internet ve cep şubesinden de faydalanabilir.
QNB Finansbank Hazır Kredi Başvuru Şartları
Bu krediden yararlanmak için bazı şartların sağlanması gerekiyor. İlk olarak mevcuttaki ek hesap limitinize göre sunulan bir kredi hizmetidir. Sadece taksitli olarak kullanabileceğiniz bu kredi en az 2, en çok 60 ay vadelidir. Ayrıca kredi kullanımı ve taksitli nakit çekimi gibi süreçler için tercih edeceğiniz bankadan hazır kredi limiti talebinde bulunabilirsiniz. QNB Finansbank, kredi politikaları incelenmesiden sonra tüketicilere kısa sürede dönüş yapmaktadır. Bu nedenle Finansbank ihtiyaç kredisi başvurusu yaparken hazır nakit kredisini de kontrol etmeniz önemlidir.
QNB Finansbank Borç Kapatma Kredisi
Diğer bankalarda olan ve ödeyemediğiniz borçlarınız için borç kapatmak kredisi alabilirsiniz. Aylık %2,04 faiz oranı ve esnek ödeme koşulları sayesinde hemen başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca karşı bankalar için ücretsiz EFT hizmeti de sunulmaktadır. 60 ay vadeye kadar alabileceğiniz bu kredide yüksek vadelerdeki faiz oranları değişebilir. Örnek olarak 10 bin TL için 60 ay vadede ödeyeceğiniz tutar 320 TL olacaktır. Her kredi için 52,5 kredi tahsis ücreti de alınmaktadır.
QNB Finansbank Borç Kapatma Kredisi Koşulları
Bu hizmetten yararlanmak için kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarınızı transfer etmeniz gerekir. Farklı bankalardaki borçlarınızın tamamı, Finansbank tarafından transfer edilmekle beraber kredi kart borçları için kısmi ödemeler yapılır. EFT işlemleri ise bir sonraki iş gününde karşı bankaya ulaştırılır.
Kredi kartı borçlanmaları için ek bir işlem yapılmasına gerek duyulmaz. Sadece borçlu olunan bankaya detaylı bilgi verilmesi gerekir. Son olarak Finansbank’ta yer alan borçlarınız ile ek hesap ve konut kredisi borçlanmaları bu kapsamda değerlendirilmemektedir.
QNB Finansbank Borç Kapatma Kredi Başvurusu
Ön başvuru yapmak isteyenler TC kimlik numarasını SMS olarak 5030’a gönderebilir. Ya da banka şubesini ziyaret ederek bu hizmetten faydalanabilir.
QNB Finansbank Borç Kapatma Kredisi Başvuru Belgeleri
Tıpkı Finansbank ihtiyaç kredisi başvurusu belgeleri gibi bu kredi türünde de bazı evraklara ihtiyacınız olacaktır. Kimlik belgesi başta olmak üzere son 3 ayda kendi adınıza düzenlenmiş bir fatura, bankaya sunulmalıdır. Ayrıca gelir belgesi de ön onay alınmaması durumunda banka tarafından talep edilmektedir.
QNB Finansbank Ek Hesap
Dilediğiniz an acil nakit ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz ek hesap sadece kullanıcılara özel limitlerle sunulmaktadır. Haliyle hesabınızda para olmaması durumunda bile ek hesap limitini kullanarak nakit çekim gerçekleştirebilirsiniz. Ek hesaptan taksitli kullanım tutarı en az 200 TL, en çok 10 bin TL’dir. Ayrıca kullandığınız tutarı 2-24 ay vadelendirerek değerlendirebilirsiniz.
QNB Finansbank KrediGO Uygulaması
Güncel kredi notunun öğrenildiği ve tek tıkla başvuru imkanı sunan KrediGO ile beraber yapılan başvurularda anında bilgi alınabilmektedir. Ayrıca bankanın vereceği kredi onayından sonra krediniz saniyeler içinde hesaba aktarılmaktadır. Aslında Finansbank ihtiyaç kredisi başvurusu yaparken mutlaka krediye özel ilk mobil uygulama olan KrediGO’dan da yararlanılması gerekir. Bu bilgilere ek olarak kredi başvuru süreçlerini başarılı bir şekilde takip edebilir ve kredi hesaplama fonksiyonundan da faydalanabilirsiniz.