Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar 2019

Hesap işletim ücreti, tüketicilerin farklı bankalar arasında yaptığı para transferi işleminde bankalar tarafından alınan ücrettir. Tüketiciler de bu ücreti ödememek için hesap işletim ücreti almayan bankalar 2019 yılı için bazı araştırmalar yapmaktadır. Ayrıca EFT ve havale ücreti almayan bankaların günümüzde çok sayıda müşterisi bulunmaktadır. Çünkü dijital bankacılık uygulamalarıyla hizmet sunan bu bankaların herhangi bir transfer işleminde ücret almadığı bilinmektedir.

Hesap İşletim Ücreti Nedir?

Bankalardan hizmet almak isteyen tüketiciler öncelikle vadesiz bir hesaba sahip olmalıdır. Bu hesapla beraber aynı bankanın müşterileri arasında yapılacak para transferleri genelde ücretsiz olabilir. Ancak günümüz bankaları genelde 3 ayda bir hesap ücreti alabilmektedir. Bazı bankalar 6 ayda, bazıları ise yılda 1 defa hesap işletim ücreti almaktadır. O halde hesap işletim ücreti almayan bankalar 2019 yılı için yazımızın devamında paylaşacağımız bilgilere istinaden hangi bankadan hizmet alacağınıza karar verebilirsiniz.

Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar

Ülkemizde hizmet veren bazı bankalar, tüketicilerden hesap işletim ücreti almamaktadır. Bu bankalar QNB Finansbank’ın Enpara uygulaması başta olmak üzere TEB’in CEPTETEB, Albaraka Türk, Türkiye Finans, Yapı Kredi Nuvo ve Kuveyt Türk olarak sıralanmaktadır. Buna ek olarak EFT ve havale ücreti almayan bankalar Fibabanka, Yapı Kredi Nuvo, Albaraka Türk, CEPTETEB, Kuveyt Türk ve Enpara.com şeklindedir.

Enpara.com: QNB Finansbank’ın en çok tercih edilen uygulaması olan enpara, müşterilerinden hesap işletim ücreti almamaktadır. Ayrıca EFT ve havale ücreti ödememek isteyenler de bu uygulamayı kullanmaktadır. Dijital bankacılık konusunda hızlı ve başarılı bir hizmet almak isteyen her tüketici mutlaka enpara’yı denemelidir.

CEPTETEB: Türkiye Ekonomi Bankası’nın dijital bankacılık uygulaması olan CEPTETEB, hesap işletim ücreti almamaktadır. Bu nedenle son zamanlarda sunduğu avantajlar ve kampanyalar sayesinde kullanıcı kitlesini artırmaktadır.

Yapı Kredi Nuvo: Yapı Kredi’nin şubesiz bankacılık adına sunduğu en önemli uygulamalardan olan Nuvo kart, hesap işletim ücreti almamaktadır. Bu nedenle hesap işletim ücreti almayan bankalar 2019 yılında çokça konuşulmaya devam edilmektedir.

Kuveyt Türk: Bankanın hesap işletim ücreti almayan kart uygulamaları bulunmaktadır. Bu nedenle rahatlıkla bankaya başvurabilir ve hizmet alabilirsiniz.

Albaraka Türk: Hesap işletim ücreti almayan bankalar arasında olan Albaraka Türk, sunduğu kampanyalarla dikkat çekmektedir. Bu nedenle tüketiciler işletim ücreti ödememek için bu bankayı tercih edebilir.

Türkiye Finans Bankası: Müşterilerinden işletim ücreti almayan Türkiye Finans Bankası, oldukça rağbet gören bankalar arasındadır.

Hesap İşletim Ücreti Alan Bankalar Hangileri?

Paylaştığımız hesap işletim ücreti almayan bankalar 2019 yılı için yukarıdaki bankalarla sınırlıdır. Bu bankaların yanı sıra bir de işletim ücreti alan bankaların olduğu unutulmamalıdır. Hesap işletim ücreti alan bankaları sıralayacak olursak;

  • Denizbank
  • Vakıfbank
  • TEB
  • Odeabank
  • ING Bank
  • İş Bankası
  • HSBC
  • Ziraat Bankası
  • Şekerbank şeklindedir.

Öğrencilerden Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankaları

Bilindiği gibi öğrencilerden daha önceleri hesap işletim ücreti alınmaktaydı. Ancak yapılan güncellemeler ile beraber öğrenci belgesiyle bankalardan hesap kartı alan öğrencilerden hesap işletim ücreti alınmamaktadır. Hali hazırda daha önceden alınan ücretler var ise yine bu belge ibraz edilerek ödenen işletim ücretleri geri talep edilebilmektedir.

O halde hesap işletim ücreti almayan bankalar 2019 yılı için yukarıda sıraladığımız bilgilerle sınırlıdır. Bankalar arasındaki rekabet çoğu zaman hesap işletim ücretleri için de geçerlidir. Günümüzde en fazla kullanılan ve EFT – havale masrafı almayan enpara.com ile CEPTETEB uygulaması hem öğrenciler hem de çalışanlar için oldukça avantajlı hale gelmiştir. Bunun dışında emekliler de rahatlıkla bu hesap kartlarını çıkararak dilediği şekilde kullanabilmektedir.