KGF Kredisi Veren Bankalar 2019
Küçük ve orta ölçekli işletmelere kefaletle kredi veren bir fon olan KGF, bankalarla anlaşmalı olarak hizmet sunabilmektedir. Bu kapsamda KGF kredisi veren bankalar 2019 yılı için araştırılmaya başlanmıştır. Açılımı kredi garanti fonu olan bu hizmetler KOBİ’lere kefaletli kredi sunmaktadır. Ayrıca uygun maliyetli krediler de sunulduğu için bir nevi girişimciliğe teşvik olarak da adlandırılır. KOBİ’ler ekonomik anlamda büyümek ve kalkınmaya katkı sağlamak için KGF kredileri kullanırken, bankalar tarafından sunulan şartlara uyum göstermelidir. Zaten yenilikçi yatırımların gerçekleştirilmesi adına sunulan bu kredilerde ihracat desteklenerek istihdam artışı sağlanabilmektedir.
KGF Kredisinden Kimler Yararlanabilir?
KGF kredileriyle beraber son zamanlarda işletmeler %30 oranında finansman desteği almaktadır. Son 5 yılda büyüyen işletmelerin KGF kredisi veren bankalar 2019 konusunda araştırma yaptığı bilinmektedir. KOBİ destek programlarıyla beraber risk içermeyecek şekilde işletmeler için kefil olan kredi garanti fonu, sunduğu bu tür kredilerden herhangi bir ek ücret ya da komisyon talep etmemektedir.
Ülke ekonomisini çok daha iyi yerlere getirmek ve kalkınmaya destek olarak işletmelerin büyümesini sağlamak amacında olan kredi garanti fonu, anlaşma yaptığı bankalar üzerinden uygun kredi seçenekleri sunmaktadır. Yazımızın devamında KGF kredisi sunan bankalar hakkında çok daha detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz.
2019 KGF Kredisi Veren Bankalar Hangileri?
Günümüzde KGF kredisi veren bankalar 2019 yılı için Albaraka, QNB Finansbank, TEB, Halkbank, Garanti Bankası, Denizbank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası, Yapı Kredi, Ziraat Katılım ve Şekerbank olarak sıralanmaktadır. Orta ve küçük ölçekli KOBİ’lere uygulanan bu finansman desteğinde ülke geneli toplam 20 milyar TL’Lik paket hazırlanmıştır. Bu anlamda ihracat ve imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelere azami olarak 1 milyon TL kredi sunulmaktadır. Hizmet ve diğer ticaret sektöründe yer alan firmalara ise 500 bin TL’ye kadar kredi verilmektedir. Son olarak KOBİ değer kredisi ilk 6 ay anapara ödemesiz olmak üzere toplamda 36 ay vade ve aylık %1,54 faiz oranıyla sunulmaktadır.
Hangi Tür Kredilere Kefalet Veriliyor?
İşletmeler kendi ihtiyaçlarına dönük olarak bu krediden yararlanırken bazı kısıtlamalar bulunmaktadır. O halde KGF kredisi almak için işletmelerde aşağıdaki ihtiyaçların olması gerekir;
- Yeni iş yerine taşınma
- Nakit sorununu giderme
- Hammadde temin etme
- Yeni iş kurma
- Mevcut işletmenin genişletilmesi
- Yeni teknolojilerin kullanılması
- İhracat finansmanları
- İthalat finansmanları
- Finansal kiralama
- Teminat mektubu amaçlı kullanılacak krediler
- KOBİ’ler için hazırlanan nakdi ve gayrinakdi krediler
KGF Kredilerinde Değerlendirme Kriterleri Nelerdir?
İşletmeler KGF kredisi veren bankalar 2019 yılı için araştırmalarına devam ederken bu kredileri almak adına bazı kriterlerin sağlanması gerektiğini unutmamalıdır. O halde KGF kredilerindeki değerlendirme kriterleri şu şekilde sıralanabilir;
- Projenin sürdürülebilir, gerçekleştirilebilir ve kârlı olması
- Projeyi sürdürecek olan yönetim kadrosu, yeteri kadar mesleki deneyime sahip olmalı
- İlgili proje kabul edilebilir risklere sahip olmalı
- Çevreye duyarlı ve saygılı bir proje olmalı
- İstihdam artışı desteklenmeli ve var olan istihdamı korumalı
Kimler KGF Kredisi Alabilir?
Küçük ve orta ölçekli işletmeler KGF kredilerine başvurabilir. Ancak çalışan sayısı 250’den az olan işletmeler KOBİ olarak kabul edildiği için bu tür işletmelerin de başvuru yapabildiği unutulmamalıdır. O halde KGF kredisi veren bankalar 2019 yılı için yukarıda sıralanan bankalara başvuruda bulunabilirsiniz. Bankalar, başvuru süreçlerini başarılı bir şekilde takip etmekle beraber hangi işletmelerin bu krediden yararlanabileceğini başvuru sahipleri ile paylaşmaktadır.