KOSGEB Durum Sorgulama 2019

1990 yılında kurulan KOSGEB, KOBİ’lere oldukça kapsamlı krediler sunmaktadır. Bununla beraber KOBİ’lerin piyasada daha etkin bir şekilde yer almasını sağlayan bu kurumla ilgili KOSGEB durum sorgulama 2019 araştırması yapılmaktadır. Çünkü başvuru sahipleri ilgili süreçleri tamamladıktan sonra kredi desteğinin çıkıp çıkmadığını öğrenmek durumundadır. Haliyle her yatırımcı için bu süreç son derece önemlidir.

Faizsiz kredi imkânları da sunan KOSGEB bazı şartları yerine getiren her girişimciye destek sunmaktadır. Öncelikle kurumun veri tabanına kayıt olunmalı ve daha sonra karşınıza çıkan bilgileri eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir. Son olarak beyanname verilmiş olma şartı da bulunuyor. Daha önceleri kurumun eğitimini tamamladıktan sonra sertifika alımı ve ardından işletmenin kurulmuş olma şartı aranmıştır. Ancak günümüzde sertifikaya sahip olan kişilerden herhangi bir işletme kurma şartı aranmamaktadır. Fakat yapılan düzenleme ile sözleşmelerin imzalanmasının ardından 3 aylık sürede KOSGEB şartlarının yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu şartlara uymayan girişimcilerin başvuru süreci reddedilir. Son olarak başvurunun reddedilme sayısı 3 olarak belirlenmiştir.

KOSGEB Başvuru Sorgulama İşlemleri

Girişimciler KOSGEB durum sorgulama 2019 araştırması yaparken bazı işlemleri sırasıyla gerçekleştirmelidir. Öncelikle www.kosgeb.gov.tr adresine ulaşarak ‘işletme durum sorgulama’ sekmesine gelinmeli ve ardından da sorgulama sayfasına ulaşılmalıdır. Karşınıza çıkan yeni ekranda vergi numarası talep edilecektir. Var olan işletmenizin vergi numarasıyla beraber her kullanıcıdan istenen güvenlik kodunu girmeniz durumunda sorgulama ekranındaki verilere ulaşabilirsiniz.

Aynı sayfadan tarafınıza ait bir kredinin çıkıp çıkmadığını da öğrenebilirsiniz. Başvuru sırasında veri tabanına kayıtlı olması gereken tüm KOBİ’ler, hizmet alanlarıyla ilgili beyanname hazırlamak zorundadır. Ek olarak kurumun anlaşmalı olduğu Denizbank, İş Bankası, Akbank, Halk Bankası, Yapı Kredi, Ziraat Bankası, Garanti ve Ziraat gibi bankalardan ön onay alınması gerekir. Bu bankalardan birini seçerek ön onaylı beyanname ile beraber KOSGEB’e gitmeniz ve başvuru yapmanız yeterlidir. Eğer KOSGEB kaydınız bulunmuyorsa, hazırlayacağınız belgeler ile bilgi çakışması yaşanabilir. Bunun engellemek için banka ve kurumla paralel çalışmanız doğru olacaktır.

KOSGEB Parası Ne Zaman Yatar?

Kurumun veri tabanındaki bilgileriniz hatasız, eksiksiz ve güncel ise ve kredi sonucunu merak ediyorsanız, yukarıda paylaştığımız sorgulama işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Bu süreçten sonra onaylanan krediler en az 1, en çok 6 ay içerisinde hesabınıza yatırılmaktadır. Kredi alındıktan 1 yıl sonra ise 36 ay vadeli ve 3’er ay taksitli olmak üzere geri ödemeler yapılmaktadır. Talep eden girişimciler E-Devlet durum sorgulama yaparak da gerekli bilgilere ulaşılır.

KOSGEB Başvuru Hakkı Ne Zaman Sonra Erer?

KOSGEB başvuru hakkı 3. başvurunun ret yanıt almasıyla beraber sona ermektedir. İşletmeler bu nedenle sunulan şansı uygun şekilde değerlendirmelidir. Çünkü bu kurum, kredi sunmadan önce paylaştığı kurallara uyma zorunluluğu olduğunu bildirmektedir. Kredi almak isteyenler de bu şartlara uyum sağlayarak başvuru yapabilir. Elbette işletmelerin yeteri kadar sermayesi olmaması halinde de bu kredilerden yararlanmayacakları unutulmamalıdır.

O halde KOSGEB durum sorgulama 2019 işlemleriyle beraber daha önce bu krediden faydalanmış kişilerin yeniden kredi alma hakkının olmadığı bilinmelidir. Faizsiz kredi imkânı bu yüzden sadece bir kez verilmektedir. Girişimciler, karar verdikten sonra en kârlı iş fikri ile kuruma başvuru yapmalı ve mevcut hakkını kullanmalıdır. Ancak art arda 3 kez hatalı veya eksik bilgi ile başvuru yapan girişimcilerin bundan sonraki süreçte kurumdan yararlanma şansı yoktur. Piyasa araştırmasını başarılı bir şekilde yapmalı ve projeyi kapsamlı olarak kuruma sunmalısınız. Kısa sürede onaylanabilecek olan projenizi daha sonra faaliyete geçirerek kurumdan kredi alabilir ve işletmenizi büyütmeye başlayabilirsiniz.