KOSGEB Hangi İşlere Destek Veriyor?
KOSGEB tarafından desteklenen sektörler oldukça fazladır. Bu nedenle girişimciler çoğu zaman KOSGEB hangi işlere destek veriyor araştırması yapmaktadır. Buna ek olarak desteklenen işlerin yanı sıra ne kadarlık hibe ya da faizsiz kredi alınabileceği de merak konusudur. Son zamanlarda artan KOSGEB hibe destekleri özellikle de genç girişimcileri memnun etmektedir. Çünkü ilk kez iş kurmak isteyenlerin sahip olması gereken bilgiler oldukça fazladır. Yazımızın devamında desteklenen sektörlerle beraber ihtiyacınız olan tüm bilgilere sahip olabilirsiniz.
KOSGEB Hangi Sektörleri Destekliyor?
Tamamen üretim ve hizmet odaklı girişimler için destek sunan KOSGEB, desteklediği sektörlerle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi sürdürmektedir. Bu anlamda KOSGEB hangi işlere destek veriyor konusunda aşağıdaki maddeler sıralanabilir;
- Depolama ve ulaştırma
- İnşaat
- İmalat
- Taş ocakçılığı ve madencilik
- Buhar, gaz, elektrik ve iklimlendirme dağıtımı ve üretimi
- Atık yönetimi ve iyileştirme faaliyetleri
- Teknik, mesleki ve bilimsel faaliyetler
- Sanat, eğlence, kültür ve spor
- Sigorta ve finans faaliyetleri
- İmalat
- Konaklama
- Yiyecek hizmetleri
- Toptan ve perakende ticaret
KOSGEB Desteğiyle Kurulabilecek İş Fikirleri
KOSGEB desteğinden yararlanarak hangi işi yapmak istediğinize bazen karar veremeyebilirsiniz. Bu nedenle yukarıda sıralanan KOSGEB hangi işlere destek veriyor sorusunun yanıtıyla beraber daha detaylı bilgileri sunmaya devam ediyoruz. İlk olarak hizmet sektörüne bakıldığı zaman restoran açma fikrinin oldukça mantıklı olduğunu söyleyebiliriz. Alternatif olarak ayakkabı satış mağazası açarak güzel kazançlar elde edebilirsiniz.
Üretime dayalı işlerden olan tekstil atölyesi fikri de günümüzde çokça tercih edilmektedir. Sadece belirli bir ürün grubu üzerine odaklanarak kısa sürede işletmenizi kurabilir ve devlet desteği alabilirsiniz. Ya da bir diğer alternatif olan kuru temizleme işi yaparak da KOSGEB desteklerinden faydalanabilirsiniz.
Teknolojiyle yakından ilgili olanlar insansız hava araçları konusunda bazı girişimlere başvurabilir. Drone benzeri bir ürün geliştirmek için yatırım sitelerine göz atabilir ve gerekli aksiyonları almaya başlayabilirsiniz.
Toptan içecek satışı da KOSGEB destekleriyle kurulabilecek iş fikirlerindendir. Ayrıca üretim yapmak için de destek başvurusunda bulunabilirsiniz. Günümüzde en çok da enerji içecekleri konusunda yapacağınız başvuruların sonuçsuz kalmayacağını söylemekte yarar var. Diğer iş fikirleri aşağıdaki gibi alt başlıklar halinde sizlerle paylaşılmıştır.
Gıda İmalatı Yapmak
Pek çok alana yayılan gıda imalatında belirli bir ürün üzerinden üretim gerçekleştirebilirsiniz. Bu süreçte ciddi bir araştırma yapmanız ve bol kazançlı bir iş fikrine başvurmanızda yarar var.
Motosiklet Dükanı Açmak
KOSGEB sayesinde motosiklet onarım ve bakımıyla beraber aksesuar ve parça satımı gibi konular için destek alabilirsiniz. Gençlerin KOSGEB hangi işlere destek veriyor konusunda karşısına çıkan yanıtlardan biri olan motosiklet dükkanı için bayilik alabileceğinizi de unutmayın.
Medikal Sektörü
Medikal cihazların etkinliği her geçen gün artmaya devam etmektedir. Yurt içi ya da yurt dışında pazarlanabilen bu cihazların KOSGEB desteğiyle birlikte sunulduğunu unutmayın. Alternatif olarak destek alabileceğiniz diğer iş fikirleri aşağıdaki gibi sıralanabilir;
- Müzik aletleri üretimi
- Hediyelik eşyalar
- Ronot teknolojileri
- Yorgan imalatı
- İnşaat sektörü
- Mağazacılık
- Web portalı
- Mobil ticaret
- Kuaför açmak
- Oyuncak üretimi
- Çanta üretimi
- Kilim ve halı imalatı
- Saat üretimi
KOSGEB Desteğiyle Bayilik Alınabilir mi?
Önde gelen firmalardan bayilik alarak bu desteklerden faydalanabilirsiniz. Ayrıca KOSGEB hangi işlere destek veriyor konusunda karşınıza çıkan onlarca iş fikrinden dilediğinizi seçebilirsiniz. Girişimciler genelde bilgi sahibi olduğu alanlarda destek başvurusu yapmakta ve başarılı faaliyetler ile kendi işini kurabilmektedir.