KOSGEB İş Planı Örneği ve Hazırlama Süreci
KOSGEB girişimcilik eğitimi aldıktan sonra sertifika almaya hak kazananlar KOSGEB iş planı örneği araştırma yoluna gitmektedir. Çünkü iş planı olmadan herhangi bir proje onaylanmamaktadır. Haliyle iş planı örnekleri konusunda karşınıza çıkan seçenekler arasından uygun olanını seçerek aksiyon almaya başlayabilirsiniz. Elbette hangi alanın ne şekilde doldurulması gerektiğini de öğrendikten sonra daha sorunsuz olarak projenizi hazırlayabilirsiniz. Konuyla ilgili tüm detaylar, yazımızın devamında ayrıntılı olarak paylaşılmıştır.
KOSGEB İş Planı Hazırlama
Kendi işini kurmak isteyenlerin başvurduğu KOSGEB, girişimcilere birbirinden farklı avantajlar sunmaktadır. Buna ek olarak hibe almaya hak kazananların KOSGEB iş planı örneği hazırlamak zorunda olduğu unutulmamalıdır. İş kurmadan önce strateji belirleme, planlama, araştırma ve mali süreçler konusunda kapsamlı bir iş planı hazırlayarak projeye onay çıkarabilirsiniz. Son zamanlarda pek çok kişinin kuruma başvurduğu bilinmekle beraber çok sayıda iş planının da internet üzerinden sunulduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca kurumun resmi web sitesi üzerinden de örneklere ulaşabilirsiniz.
İş planı konusunda destek almak isteyenler ücretli danışmanlardan da yardım alabilir. Ancak kuruma bağlı danışmanlar bu konuda herhangi bir ücret talep etmeden girişimcilere yardımcı olmaktadır. Dolayısıyla sizler de hem örnekleri inceleyebilir hem de kişisel stratejilerinizi belirledikten sonra kendi iş planınızı oluşturabilirsiniz.
KOSGEB İş Planında Yer Alan Konular
Proje hazırlama sürecinde iş planı örneğini incelediğiniz zaman birbirinden farklı konuların yer aldığını görebilirsiniz. Bu konular aslında doldurulacak alanları da belirlemektedir. İşletme bilgileri başta olmak üzere işletmenin faaliyet konusu, girişimci bilgileri, üretim planları, pazarlama süreç bilgileri, finansal ve yönetimsel planlar ve kurumdan talep edilecek destekler iş planında yer alan konulardandır. Aslında bu bilgilere sahip olmanız KOSGEB iş planı örneği oluşturma sürecinde sizlere yardımcı olacaktır.
KOSGEB İş Kurma Projesinde Yapılması Gerekenler
İş kurmak isteyen girişimciler iş planı örneklerini inceledikten sonra projede yer alan konuları da öğrenmelidir. İşletmenin kurulacağı adres ve işletme adı başta olmak üzere projenin amaç ve hedefleri, sektör ve üretim alanları, başlangıç aşamasında doldurulması gereken bilgilerdir. Ayrıca satış ve pazarlama yöntemleri de bu süreçte hazırlanarak doldurulmalıdır.
KOSGEB İş Planında Yer Alması Gereken Bilgiler
Kuruma başvuru için hazırlamanız gereken iş planının ilk bölümünde işletme bilgileri yer almaktadır. Firmanın iş kurma süreci ile faaliyet konusu da bu aşamada paylaşılmaktadır. İkinci bölümde ise girişimciyle beraber var ise ortakların bilgileri bulunmaktadır. İşletmenin vizyon ve misyon bilgileri, genel bilgi tablosu ile firmanın hedefleri belirlenerek bu alanda doldurulmaktadır.
KOSGEB Yönetim Planında Olması Gereken Bilgiler
KOSGEB iş planı örneği üzerinde görebileceğiniz ve oldukça önemli bir alan olan yönetim planı hazırlama sürecinde, hedeflere yönelik detaylar yer almaktadır. Buna ek olarak firmanın idari süreci ile görev tanımlamaları da yönetim planında bulunmaktadır. Son olarak firmanın organizasyon şemasını da yönetim kısmında belirlemeniz şarttır.
Firmanın Pazarlama Bilgileri
İşletmenin pazarlama bölümüyle ilgili olan bu kısımda sektörden gelişmeler, rakip analizleri ve satış hedefleri gibi konular yer almaktadır. Ek olarak girişimcinin doldurması gereken bu alanda pazar payı ve buna benzer boşluklar da doldurulmalıdır.
Son olarak KOSGEB iş planı örneği konusunda finansal plan hazırlama süreciyle projenizi tamamlayabilirsiniz. Bu süreçte üretim ve satış hedefleri, özkaynaklar, işletme giderleri ve tüm maliyet bilgileri yer almaktadır. Aslında bir iş planı örneğinde olması gereken en önemli konular, finansal plan kategorisinde yer almaktadır. Bu nedenle danışmanlardan da destek alarak iş planını çok daha başarılı ve sorunsuz olarak hazırlayabilir ve kuruma sunabilirsiniz.