Kredi Borcum Varken Kredi Çekebilir miyim?
Bireyler, farklı ihtiyaçları için kredi çekebilirler ancak genelde bir başka ihtiyaç söz konusu olduğunda kredi borcu devam ederken kredi çekebilir miyim sorusu sorulur. Kredi ödemesi devam ederken farklı ihtiyaçların karşılanması için yeniden kredi talebinde bulunulması mümkündür. İkinci kez kredi alabilir miyim sorusu, gelir seviyesine ve kredi taksitlerinin gelire oranına göre cevaplanır. İkinci kez kredi çekilebilmesi, kredi notu ve ödeme performansına göre değerlendirilir. Yeniden kredi talebinde bulunulduğunda ilk dikkat edilmesi gereken, kredi notudur. Haliyle borcum varken kredi çekebilir miyim konusunda kredi skorunun en büyük etken olduğu bilinmelidir.
Kredi notunun yüksek olması durumunda bankadan ikinci kez kredi çekebilme olasılığı yüksektir. Ödemelerin geciktirilmemesi, kredi notunun üzerinde son derece önemlidir. Kredi alındığında ödemenin zorlanmadan yapılabileceğini gösteren gelir belgesinin bankaya sunulması gereklidir. Maaş durumu, varsa kira gideri gider olarak çıkarıldıktan sonra kalan tutarın krediyi ödemesine yetmesi durumunda borcum varken kredi çekebilir miyim, kredi borcu devam ederken kredi çekebilir miyim sorusuna olumlu cevap verilir.
Kredi Borcu Devam Ederken İkinci Kez Kredi Faiz Oranları
Herhangi bir ihtiyacın karşılanması için tekrar kredi başvurusu yapıldığında bankaların göz önünde tuttuğu bazı detaylar vardır. Bunlardan birincisi, ilk kredinin ne kadar borcunun kaldığı, ikincisi alınmak istenen kredinin miktarı, bir diğeri de iki kredinin toplam aylık ödemesinin bankanın belirlediği limiti aşmamasıdır. İkinci kez kredi başvurusu yapıldığında aylık gelir, eşin ya da aile bireylerin maaşı, kira gibi ek gelirlerin sunulması durumunda bankaların kredi limitini artırması söz konusudur. Bu durumun bankanın inisiyatifinde olduğu ve bankadan bankaya değişkenlik gösterdiği bilinmelidir. İlk kredinin taksit ödemeleri ikinci kredinin taksit ödemelerinin toplamı üst sınırı aşmadığında, borcum varken kredi çekebilir miyim sorusuna olumlu cevap verilmektedir.
Faiz Oranları Ne Kadar?
Kredi borcu devam ederken ikinci kez kredi faiz oranları ise normal faiz oranlarından farklı değildir. ING Bank aylık yüzde 1,94, CEPTETEB aylık yüzde 1,99, QNB Finansbank aylık yüzde 1,99, Akbank aylık yüzde 2,38, İş Bankası aylık yüzde 2,40, Burgan Bank aylık yüzde 2,65, Garanti aylık yüzde 1,75 ve Yapı Kredi aylık yüzde 1,79 faiz oranı uygulamaktadır.
Kredi Borcu Devam Ederken İkinci Kez Kredi İçin Gerekli Belgeler
Kredi borcu devam ederken ikinci kez kredi için gerekli belgeler hazırlanmalıdır. Başvuru formunun yanı sıra bankaya borcum varken kredi çekebilir miyim sorusu ile gidildiğinde, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport fotokopisi, çalışma durumuna göre gelir belgesi, serbest meslek mensupları için bağlı oldukları meslek kuruluşundan alınan üyelik belgesi fotokopisi, Tüzel kişiliklerin ortağı olan kişilerden ortağı olunan şirkete ait ana sözleşmenin yayımlandığı Ticaret Sicil Gazetesi ya da gazeteleri fotokopisi ile ilgili kredi ürünü için istenen ilave belgeler sunulmalıdır.
Kredi Borcu Devam Ederken İkinci Kez Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Genellikle kredi borcu devam ederken ikinci kez kredi başvurusu nasıl yapılır sorusu sorulur. Başvurular için birden fazla yöntem vardır. İlk yöntem, internetten başvurudur. İnternet bankacılığında online başvuru formunun doldurulması yeterlidir. Bu ön başvurudur. Onaylandığında banka dönüş yapmakta ve alınacak alınabilecek kredi limitini belirtmektedir. Kişinin çalıştığı bankaya kredi başvurusu yapması durumunda herhangi bir evrak hazırlamasına gerek kalmamaktadır. SMS ile kredi başvurusu da mümkündür. Bunun için TC Kimlik Numarasının ilgili bankanın belirlediği numarasına SMS gönderilmesi yeterlidir. Bankalar T.C kimlik numarası ile başvuranın kredi notunu kolaylıkla sorgulamaktadır. Bizzat şubeden de kredi başvurusu yapılabilir. Şubeden bireysel krediler görevlisiyle yüz yüze görüşerek kredi başvurusu yapılabilir. Ne kadarlık bir tutara ihtiyaç duyulduğu, aylık ödemenin ne kadar yapılacağı belirtilerek başvuru tamamlanabilir. Şubeye giderken TC Kimlik Numarasının bulunduğu kimliğin unutulmaması gereklidir. İşlemler tamamlandıktan sonra borcum varken kredi çekebilir miyim sorusunun cevabı kesin olarak verilmiş olur.
Borcu Olana Kredi Veren Bankalar Hangileri?
Günümüz bankaları borcu oalnlara kredi sunabilmektedir. Elbette belirli şartlara uyum sağlanması gerekir. Bu hizmet ayrıca sicili bozuk olanlara kredi veren bankalar tarafından da sunulmaktadır. Ekonomik durumlardan dolayı ilk kredisini çeken ancak yeniden bir krediye ihtiyacı olan vatandaşlar için bankaların kampanyaları da takip edilmelidir. Ancak maaş faktörü de göz önünde bulundurulmaktadır. Çünkü maaşı yüksek olanlar kredisi devam ederken ikinci bir kredi çekebilir. Düşük maaşlı bireyler ise birtakım şartlara uyum sağlamak zorundadır. Bu konuda hizmet alabileceğiniz bankalar; Garanti Bankası, Şekerbank, Odeabank, Akbank ve QNB Finansbank olarak sıralanmaktadır.
Borç Transfer Kredisi Veren Bankalar
Borç transfer kredisi aynı zamanda borç kapatma kredisi olarak adlandırılır. İkinci bir kredi çekmek isteyenlerin faydalandığı bu kredi türünde, ilk kredinin kapatılması amaçlanmaktadır. 2019 yılında Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Şekerbank gibi bankalar bu hizmeti sunmakla beraber uygun faiz oranlarıyla dikkat çekmektedir.
Ziraat Bankası Borç Transfer Kredisi
31 Aralık 2018 tarihinden önceki borçlanmalarınızı bitirmek için 60 ay vadeli birleştiren ihtiyaç kredisi alabilirsiniz. 24 ay vadede yüzde 1,10 faiz oranı sunan Ziraat Bankası, 60 ay vade için yüzde 1,20 faiz oranıyla hizmet vermektedir. 2019 yılında devreye alınan bu kampanyadan bugüne kadar binlerce kişi yararlanmıştır. Bu uygulama kredi kartı borçları için de geçerlidir.
Halkbank Kredi Borcu Transfer Kredisi
Halk Destek kredisi olarak adlandırılan sistemde yüzde 1,10 ile yüzde 1,20 faiz oranı bulunmaktadır. Hayat sigortası yaptıranlar kredi kart borcunu bu faiz oranlarından kapatabilir. Başvuru ise sadece Halk Bankası şubelerinden yapılır.
QNB Finansbank Borç Kapatma Kredisi
Yüzde 1,84 faiz oranıyla hizmet sunan QNB Finansbank, belirli dönemlerde faiz oranlarını günceller. Kredi veya kredi kart borcu olanların başvuracağı bu bankadan 60 ay vadeye kadar hizmet alabilirsiniz. Farklı bir bankaya olan borcunuzu kapatmak için o halde kimlik belgesi, gelir belgesi ve ikametgah ile banka şubelerine gidebilirsiniz.
Şekerbank Borç Kapatma Kredisi
60 ay vadeli kredi sunan Şekerbank, yüzde 2 ile yüzde 2,40 arasındaki faiz oranlarıyla hizmet sunmaktadır. 500 TL’lik kredi tahsis ücreti de alınan bu bankadan 100 bin TL’ye kadar kredi talep edebilirsiniz. Gerekli durumlarda kefil veya ek belge de banka tarafından istenebilir.
Denizbank Borç Kapatma Kredisi
12 aydan 60 ay vadeye kadar borç kapatma kredisi veren Denizbank, gelir belgesi ve kimlik belgesi ile diğer bankalara olan borçlarınızın kapanmasını sağlamaktadır. Bu süreçte ilk kredinizi kapatmak için ya da borcunuz varken ikinci bir krediyi talep edebilirsiniz.
Akbank Borç Transfer Kredisi
Kısa vadeli de olsa borç transferi kredisi sunan Akbank’tan 12 ay vadeye kadar kredi alabilirsiniz. Faiz oranı genelde yüzde 2 ile yüzde 2,30 arasında değişmekle beraber maliyetler azaltılmaktadır. 20 bin TL’ye kadar kredi talebinde bulunabileceğinizi de unutmayın.
Borç Kapatma Kredisi Şartları
Farklı bir bankaya olan borçlarınızı ödemek ve tek bir bankaya borçlanmak için yukarıda sıralanan bankalara başvurabilirsiniz. Genelde kefil ya da ipotek şartıyla kredi veren bu bankalar elbette kredi puanını da dikkate almaktadır. Ancak mevcut borçların ödenememesi halinde gelir düzeyine ve kefilin kredi skoruna göre hizmet sunan bankalar, doğrudan borcun bulunduğu bankaya ödeme yapar. Bu ödemeyle beraber transfer kredisi alınan bankadan yeni bir ödeme süreci başlatılır. Vade ve faiz oranları banka tarafından belirlenir ve kredi sözleşmesi imzalanır.
Günümüzde borcum varken kredi çekebilir miyim sorusuna yanıt olarak daima bu bilgilerle karşılaşırsınız. Asıl önemli olan durum, mevcut borcu yapılandırmadan önce düşük miktarlı ve kısa vadeli krediler almaktır.