Mobil Bankacılıktan Hangi Hizmetler Alınır?
Mobil bankacılık, bankaların müşterilerine sunduğu kolaylıklardan birisidir ancak mobil bankacılıktan hangi hizmetler alınır sorusu sıklıkla sorulur. Mobil bankacılık uygulaması, birçok banka tarafından verilmektedir. Mobil bankacılığın en büyük özelliği, baka şubesine gitmeye gerek kalmaksızın bankacılık işlemlerini tamamının yapılabilmesidir. Bu uygulama akıllı cep telefonları ya da tabletlerde kolaylıkla kullanılabilir. Bankalara göre cepbank, cep şube, mobil şube gibi farklı isimlerle anılsa da aslı mobil bankacılıktır. Mobil bankacılıktan nakit para yatırma haricindeki tüm bankacılık işlemlerinin yapılması söz konusudur. Mobil bankacılığı kullanmak için ilk yapılması gereken, bankanın mobil bankacılık uygulamasının cep telefonuna ya da tablete indirilmesi gereklidir. İndirme işlemi için Google Play ya da AppStore mağazalar ziyaret edilmelidir.
Mobil Bankacılık Nasıl Kullanılır?
Uygulamanın indirilmesini takiben aktivasyon işlemi yapılmalıdır. Bunun için müşteri numarasının olması gereklidir. Mobil şubeye giriş yapmak için müşteri numarasının dışında internet bankacılığı şifresinin kullanılması gereklidir. Bu iki numara girildikten sonra cep telefonuna internet bankacılığına giriş yapmak için kullanılacak olan tek kullanımlık şifre gönderilir. Bu şifre de girilerek mobil bankacılığın tüm hizmetlerinden yararlanılabilir. O halde mobil bankacılıktan hangi hizmetler alınır denildiğinde; kredi ve kredi kartı ödemesi, havale ve EFT işlemleri, kredi ve kredi kartı başvurusu, hesap açma ve hesap kapatma, altın ve döviz alım satımı, sigorta ödemesi, vergi ödemesi, üniversite harcı ödeme gibi bir bankanın şubesinde sunduğu tüm hizmetlerin yapıldığını söylemek mümkündür.
Mobil Bankacılığı Kimler Kullanabilir?
Mobil bankacılığı sadece banka müşterileri kullanabilir. Çünkü bu uygulamayı kullanabilmek için müşteri numarası ve internet şifresi olması gereklidir. İlk internet şifresi banka tarafından müşterisine verilir. Ayrıca mobil şubeye ilk girişte yine müşteri numarası ya da TC kimlik numarası ile birlikte internet şifresinin girilmesi şarttır. Bu numaraların girilmesinin ardından sistem kayıtlı olan cep telefonuna tek kullanımlık internet şifresi gönderir. Bu şifrenin de girilmesinin ardından mobil şubede işlemler yapılabilir. Cihaz tanıtılarak ilk girişen sonraki girişlerde mobil bankacılığa sadece şifre ile girilmesi mümkündür. Mobil bankacılıkta kullanılan şifrenin kaydedilmesi söz konusu değildir. Giriş yaptıktan sonra mobil bankacılıktan hangi hizmetler alınır denildiğinde, fatura ödeme dahil olmak üzere tüm bankacılık faaliyetlerinin kolayca yapıldığını söylemek mümkündür.