Şekerbank Konut Kredisi Başvurusu

Konut kredisi aslında ev sahibi olmak isteyenlerin sürekli araştırdığı bir kredi türüdür. Haliyle bankalar arasında sık sık karşılaştırmalar yapılmaktadır. Bu süreçte Şekerbank konut kredisi başvurusu yapmak isteyen tüketiciler için kapsamlı bir yazı dizisi hazırladık. Ayrıca kredinin faiz oranlarının yanı sıra ne kadar vade sürelerinin olduğunu da sizlerle paylaşıyor olacağız.

Şekerbank Konut Kredisi Özellikleri

10 yıla kadar vade seçeneği olan bu kredide satın alınacak konutun ekspertiz değerinin %80’ine kadar kredi kullanabilmektedir. Ayrıca sabit faizli olan bu kredide erken ödeme yapılması durumunda, ödeme tutarı dışında kalan tutar 36 ay vadeyi geçmiyorsa %1 oranında erken ödeme ücreti alınmaktadır. Kalan vadenin 36 ayı aşması halinde de kredinin %2’si kadar erken ödeme talep edilir. Buna ek olarak erken kapama, ara ödeme ve erken ödeme gibi konularda banka ile görüşerek destek alınabilmektedir.

Günümüzde Şekerbank konut kredisi başvurusu yapanlar teminat olarak satın alınan evin ipoteğini gösterebilir. Kefil şartı aranmayan bu kredide bazı durumlarda tüketicilerden kefil talep edilebilir. Bu süreç tamamen tüketicilerin kredi puanı ve geçmiş dönemlerdeki finansal işlemleri için geçerlidir. O halde bankaya yapacağınız başvurularda hangi hizmetlerin sunulduğunu öğrenmeniz çok daha doğru olacaktır.

Şekerbank Konut Kredisi Faiz Oranları

Bankanın faiz oranları, vadeye göre değişmektedir. O halde Şekerbank konut kredisi başvurusu yapmadan önce aşağıdaki faiz oranlarını incelemeniz doğru olacaktır;

  • 3-36 ay vade için %1,99
  • 37-120 ay vade için %2,29 şeklindedir.

Şekerbank Konut Kredisi Kullanma Şartları

Bankalardaki kredileri kullanmak için birtakım şartlara uyum sağlanmalıdır. Bu aşamada öncelikle 18 yaşını doldurmak gerekir. Ayrıca kredi çalışmalarının genel olarak düzgün olmasında yarar var. Yani kredi puanı her kredide baz alınan bir kriterdir.

Kredi notu dışında ayrıca gelirin resmi olarak belgelenmesi gerekmektedir. Gelir belgesi olmayanlar sadece konut kredisi değil farklı kredilerden de faydalanamamaktadır. Buna ek olarak evli tüketicilerin eşlerinden yazılı rıza alarak bankaya sunması gerekecektir. Bu kullanım şartı daha önceden bankalar tarafından kullanılmamıştır. Ancak günümüzde her tüketiciden talep edildiği bilinmektedir. Son olarak Şekerbank konut kredisi başvurusu için satın alınacak konutun tapuda mesken olarak geçmesi ve konutun iskan belgesinin alınmış olması gerekir.

Bu kullanım şartlarına uyum sağladıktan sonra yapılması gerekenler aşağıdaki gibidir;

  • Talep edilecek kredi miktarı belirlenir.
  • Başvuru formu eksiksiz olarak doldurulur.
  • Evraklar bankaya hatasız ve eksiksiz olarak teslim edilir.
  • Bu süreçte ekspertiz ücreti ödenir.
  • Ekspertiz raporunun çıkması beklenir.
  • Bankadan ipotek evrakları teslim alınır.
  • Teslim alınan evraklar tekrardan tapuya iletilir.
  • Tapudaki devir işlemleri tamamlanınca yeniden bankaya evraklarla gidilir.
  • Son aşamada konut kredisi sözleşmesi imzalanır.

Şekerbank Konut Kredisi Başvuru Evrakları

Konut kredisi başvurularında yukarıdaki koşulların sağlanmasının ardından bazı belgeler tüketicilerden talep edilir. Öncelikle her bireyin nüfus cüzdanı ve gelir belgesi ile bankaya başvurması gerekmektedir. Ayrıca satın alınacak olan konutun tapu fotokopisi ve ikametgah belgesi de başvuru evrakları arasındadır.

Gelir belgesi Şekerbank konut kredisi başvurusu sürecinde mutlaka olması gereken evraklardandır. Her birey için farklı düzenlenen gelir belgesi memurlar ve özel sektör çalışanlarından maaş bordrosu olarak talep edilir. Çiftçilerden çiftçilik belgesi olarak talep edilen gelir belgesi, emeklilerden ise emekli aylık dökümü şeklinde istenmektedir. Şirket ortağı olup da konut kredisi almak isteyenler oda kayıt belgesi başta olmak üzere gelir tablosu, güncel vergi levhası, bilanço ve imza sirküleri hazırlamak durumundadır. Son olarak gayrimenkul geliri olanların da tapu belgesi ile bankaya başvurması gerekmektedir.