Seyahat Sigortası Kapsamında Neler Var?

Gerek yurt içi gerekse yurt dışı tatil planlarınız için seyahat halinde kaza, hastalık ya da buna benzer riskleri güvence altına almak için seyahat sigortası yaptırılmalıdır. Ayrıca seyahat sigortası kapsamında neler var konusunda araştırma yapanlar için önemli bilgiler paylaşacağımız bu yazımızda seyahat sigortası fiyatlarına da değiniyor olacağız. Pek çok kişi seyahat sigortası kapsamında neler var araştırması yaparken yeni bilgilerle de karşılaşmaktadır.

Seyahat sigortası, tatile çıkarken yaşanabilecek uçak sefer gecikmeleri, trafik kazaları veya yolculuk iptali gibi pek çok riske karşı güvence sağlamaktadır. Bu sayede tatil risklerinden bütçenizin etkilenmesini önleyebilirsiniz. O halde güvenli bir tatil için seyahat sigortasının ihmal edilmemesi çok önemlidir.

Seyahat Sigortasının Yararları Nelerdir?

Herhangi bir nedenden ötürü seyahat planınızı iptal etmek durumunda kalırsanız, iptal sürecinden dolayı yaşanabilecek zararlara karşı seyahat sigortanız devreye girmektedir. Bu sayede zararlar güvence altına alınır. Ayrıca uçak biletinizin hava yolu firması tarafından ertelenmesi ya da uçuş gecikmesinde yine bu sigorta sayesinde giderlerin karşılanması sağlanır. Ek olarak otel giderleri de sigorta kapsamındadır.

Yurt dışı seyahatine çıkacak olanlar ise yurt dışında hastalanma veya kaza geçirme halinde, seyahat sigortanız tarafından tıbbi yardım müdahaleleri güvence altına alınmaktadır. Yurt dışındaki sağlık problemleriyle ilgili sağlık sigortasının yetersiz kaldığını ve bu yüzden seyahat sigortası yaptırmanız gerektiğini unutmayın. O halde seyahat sigortası kapsamında neler var konusunda detaylı bilgilere devam ederken ihtiyacınız olan diğer bilgileri de bu sayede öğrenebilirsiniz.

Seyahat Sigortası Nasıl Alınır?

Bu sigorta hizmetini almadan önce seyahat edecek kişi sayısı belirlenmelidir. Daha sonra tatil yapılacak coğrafi alan, tatil başlangıç ve bitiş tarihi ve buna benzer bilgiler kararlaştırılmalıdır. Seçimli sigorta türlerinde teminat limitlerini belirleyebilir ve bu sayede ne kadar ödeme yapmanız gerektiğine karar verebilirsiniz. Tatil için yaptıracağınız sigorta poliçesini bu sayede ihtiyacınıza göre belirleyerek güvenli ve rahat bir seyahate çıkabilirsiniz.

Seyahat sigortası nasıl alınır konusunda başvuru yapacağınız sigorta firmaları kişi başı ücretlendirme yapmaktadır. Bu süreçte teminatlara göre ödemeniz gereken ücretler belirlenir. Ortalama bir fiyat örneği verecek olursak, kaza sonucu yaşam kaybı ya da sakatlık durumunda kişi başı 5 bin TL’den 10 bin TL’ye kadar sigorta yaptırılabilir. Seyahat süresince tıbbi nakil ya da tedavi masrafları ise 500 TL’den 1000 TL’ye kadar olabilir. Sigorta yaptırırken seyahat sigortası kapsamında neler var konusunda da detaylı bilgilere sahip olmanızda yarar var.

Seyahat Sigortası Teminatları

Tatile çıkmadan önce araştırmanız gereken seyahat sigortası kapsamında neler var sorusuyla ilgili olarak aşağıdaki maddeleri sıralayabiliriz;

  • Kaza sonucunda meydana gelen sürekli sakatlık durumu
  • Yurt dışındaki seyahat boyunca yaralanma ya da hastalık gibi durumlar için tedavi giderleri
  • Acil ilaç gönderilmesi ya da getirilmesi giderleri
  • Konaklama süresinin uzamasına bağlı olarak ortaya çıkan seyahat giderleri
  • Seyahat halindeyken sigortalının yaşam alanında ortaya çıkabilecek hasar nedeniyle eve dönüş masrafları
  • Tatil süresince yakın bir aile üyesinin vefatı için geri dönüşte kullanılacak organizasyon giderleri
  • Tarifeli uçuşlarda karşılaşılan gecikmeli bagaj tazmini

Seyahat Firmasına Göre Farklılık Gösteren Teminatlar

Seyahat sigortası teminatları, firmalar arasında farklılık gösterebilir. Bu kapsamda firmalara göre farklılık gösteren teminatlar aşağıdaki gibi sıralanabilir;

  • Rezervasyon bilgileri
  • Turistik bilgiler
  • Avukat referansı
  • Seyahat bilgileri
  • Konsolosluk ve büyükelçilik bilgileri
  • Aktarma, tarife ve ulaşım bilgileri
  • Tercüme büroları hakkında gilbi alma
  • İptal hallerinde masrafların karşılanması
  • Seyahat boyunca hukuki danışmanlık hizmetleri

Bu bilgiler arasında iptal masraflarının karşılanması, doğal afet, vefat, kaza ya da mahkeme tanıklık çağrısı halinde olabilir. Ayrıca sigortalının üzerinde bulunan seyahat çeki, para veya diğer çeklerin 3. kişiler tarafından gasp edilmesi durumunda da teminat devreye girebilmektedir.