Taşıt (Araç) Kredisi Faiz Oranları 2019

Bankalara başvurulan kredi seçeneklerinden biri de taşıt kredisidir ve başvuru yapmadan önce taşıt kredisi faiz oranları 2019 ile ilgili ön araştırma yapılarak en uyun kredi seçeneği tercih edilmelidir. Taşıt kredileri, binek ya da ticari araçlar için kullanılabilmektedir. Taşıt kredilerinde maksimum vade 48 aydır. Sıfır ya da ikinci el bir araç sahibi olmaya karar verildiğinde en uygun taşıt kredisi avantajı sunan bankaya başvurulmalıdır. Taşıt kredileri, 5 yaşına kadar olan araçlara verilir ve kredi kasko değerinin yüzde 70’i dir. Aracın tamamı için taşıt kredisi almak mümkün değildir. Yüzde 30’luk peşinat olduğunda ve alınacak araca karar verildiğinde, aracın ruhsat fotokopisi ile bankaya giderek taşıt kredisi için başvuru yapılmalıdır. Başvuru sonrasında banka aracın ruhsatının yanı sıra kredi talebinde bulunan kişinin kredi notunu incelemektedir. Kredinin onaylanması durumunda kredi, aracı satan kişinin noterde işlemleri tamamlamasının ardında kullanılabilir hale gelmektedir. Kredi başvurusu için taşıt kredisi faiz oranları 2019 yılı karşılaştırması yapılmalı ve en uygun olan kullanılmalıdır.

Bankaların Taşıt (Araç) Kredisi Faiz Oranları

Bankaların taşıt kredisi faiz oranları birbirinden farklıdır. Günümüzde taşıt kredisi faiz oranları 2019 yılı incelendiğinde Ziraat Bankası’nın aylık yüzde 2,36, Halkbank’ın aylık yüzde 2,65, Vakıfbank’ın aylık yüzde 2,56, Akbank’ın aylık yüzde 2,82, Denizbank’ın aylık yüzde 2,90, QNB Finansbank’ın aylık yüzde 2,77, Garanti Bankası’nın aylık yüzde 2,85, HSBC’nin aylık yüzde 2,99, ING Bank’ın aylık yüzde 2,49, Şekerbank’ın aylık yüzde 2,99, TEB’in aylık yüzde 2,65, Türkiye İş Bankası’nın aylık yüzde 3,00, Yapı Kredi’nin aylık yüzde 2,60 ve Burgan Bank’ın aylık yüzde 2,93 olduğu görülmektedir. Araç kredisi başvurusunun yapılmasının ardından öncelikle olarak normal kredi değerlendirme sürecinin olduğu bilinmelidir. Bu süreç, başvuru yapanın kredi notu, geçmiş banka hareketleri, aylık geliri gibi bilgilerin incelenmesidir. Tüm işlemlerin tamamlanmasının ardından kredi onaylanmakta ya da reddedilmektedir. Reddedilme gerekçesi bildirilmemekle birlikte geçmişte bankalarla ilgili sorun yaşanmadıysa taşıt kredisinin aylık taksitlerinin gelirle doğru orantılı olmadığı değerlendirilmelidir. Taşıt kredilerinde başvurandan kimlik belgesi, ikametgah belgesi, gelir belgesi istenmektedir. Taşıt kredisi ipotekli kredi türüdür. İpotek, satın alınan araca konur. Ayrıca vade süresince kasko zorunluluğu vardır. Araçtaki ipoteğin, kredi vadesi bitmeden kaldırılması söz konusu değildir. Taşıt kredisi başvurusunda aracın ruhsat fotokopisi ya da faturası istenmektedir.

Taşıt (Araç) Kredisi Şartları Nelerdir?

Taşıt kredisi kullanırken sıfır kilometre araç alınacaksa ve kasko değeri 100 bin TL’nin üzerindeyse, bu miktara kadar olan kısmı için yüzde 70, 100 bin TL’den fazla olan bölümü içinse yüzde 50’si taşıt kredisi kullanılabilmektedir. İkinci el araçlarda ise aracın kasko değerinin yüzde 70’ine kadar kredi kullanılabilmektedir. Artık taşıt (araç) kredisi faiz oranları 2019 avantajları ile kullanılan kredilerle sıfır ve ikinci el araç sahibi olunabilmektedir. Ancak gerek sıfır gerekse ikinci el olsun tüm araç kredilerinde vade süresi maksimum 48 aydır. Daha kısa vadelerle taşıt kredisi kullanma imkanı bulunmaktadır. Bankalardan alınacak taşıt kredisi ile binek ve ticari araç alınabilmektedir. Sıfır araçlar için verilen kredide faturanın bankaya ibraz edilmesi gereklidir. İkinci el araç için verilen kredide ise araç ruhsatının sunulması şarttır. Ayrıca araç doğrudan alıcıya nakit olarak verilmemektedir. Banka, kredinin onaylanması sonrasında parayı bloke halinde araç alıcısının hesabına yönlendirmektedir. Tüm evrakların tamamlanmasından sonra hesaptaki para satıcının hesabına aktarılmaktadır.

Taşıt (Araç) Kredisi Aracın Yüzde 70’ini Karşılar

Banka kredisi ile araç satın alınacaksa, aracın toplam bedelinin yüzde 30’unun biriktirilmesi tavsiye edilmektedir. Çünkü aracın tamamına kredinin verilmesi söz konusu değildir. Ancak kredi notu yüksek olanların hem taşıt kredisi hem de ihtiyaç kredisi çekme imkanı vardır. Ancak taşıt (araç) kredisi faiz oranları 2019 yılı ile ihtiyaç kredisinin faiz oranlarının aynı olmadığı bilinmelidir.